Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vitaminok a hormonegyensúly megteremtésére
  2023-12-04 23:28:46, hétfő
 
  Vitaminok a hormonegyensúly megteremtésére a menopauza időszakában

Bármennyire is ódzkodunk tőle, a menopauza időszakát nem tudjuk elkerülni. Mint minden ilyen és hasonló helyzetből, a lehető legjobbat kell kihoznunk. Éppen ezért is nagyon lényeges, hogy tisztában legyünk a tünetekkel, tudjuk, hogy mire is számíthatunk, és ezzel alaposan felkészüljünk erre a korszakra, amely igazából szép is lehet, csak tudnunk kell, hogy milyen tünetekkel kell szembenéznünk és milyen tápanyagok biztosíthatják életünknek ebben a szakaszában is az egészségünket. Mutatjuk is, hogy milyen tápanyagokat fogyasszunk a menopauza időszakában.

A menopauza többek között megnöveli a csontritkulás kockázatait, éppen ezért elemi az A-vitamin pótlása. Ez az antioxidáns vitamin ugyanis a csontok, a lágyszövetek, a bőr és a fogak egészségét is hivatott fenntartani. Ez a vitamin még a látást is javítja és az immunrendszert is erősíti.

A B2-vitamin kiemelt szerepet játszik az immunrendszer erősítésében, az anyagcsere fenntartásában. Amennyiben nem fogyasztunk elegendő B2-vitaminban gazdag táplálékot, úgy az immunrendszerünk is sérülhet. Ez a vitamin egyébként sok olyan tünetet kezel, amely a menopauza időszakában kínoz bennünket.

A B6-vitaminnak is kiemelkedő szerepe van az immunrendszer normál működésének fenntartásában, javítja a hangulatot és csökkenti a depresszió kockázatait.

A B7-vitamin is nagy hatással van az immunrendszerre, illetve a haj és a bőr állapotára. Ez a vitamin segít még a szervezet egészséges koleszterinszintjének megőrzésében is.

A B9-vitamin, vagyis a folát nemcsak a hormonrendszer egyensúlyának fenntartásában játszik kiemelt szerepet, hanem csökkenti a szívbetegségek és a magas vérnyomás kockázatait is.

Mindenki ismeri a C-vitamin immunerősítő szerepét. Ezen kívül kulcsszerepet játszik a vörösvértestek termelődésében is, felgyorsítja a test gyógyulási folyamatát, ugyanis aktívan részt vesz a sejtek és a szövetek gyorsabb regenerálódásában.

A D-vitaminnak is fontos szerep jut a menopauza időszakában, hiszen segít a csontritkulás megelőzésében, az erősebb csontozat és fogazat fenntartásában és egyes rákos megbetegedésekkel szemben is védelmet élvezhetünk, amennyiben rendszeresen fogyasztunk D-vitamin-kiegészítőt vagy D-vitaminban gazdag táplálékokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: immunrendszerünk, hormonegyensúly, immunrendszerre, szívbetegségek, fenntartásában, termelődésében, vörösvértestek, immunrendszert, hormonrendszer, megteremtésére, biztosíthatják, immunrendszer, megelőzésében, csontritkulás, szembenéznünk, felkészüljünk, kulcsszerepet, egészségünket, egyensúlyának, tápanyagokat, megőrzésében, immunerősítő, lágyszövetek, táplálékokat, rendszeresen, felgyorsítja, számíthatunk, erősítésében, időszakában, kockázatait, kiegészítőt, szakaszában, működésének, fogyasztunk, fenntartani, antioxidáns, hormonegyensúly megteremtésére, menopauza időszakában, menopauza időszakát, lehető legjobbat, menopauza többek, csontritkulás kockázatait, antioxidáns vitamin, fogak egészségét, immunrendszer erősítésében, anyagcsere fenntartásában, vitamin egyébként, immunrendszer normál, depresszió kockázatait, vitamin segít, szervezet egészséges, folát nemcsak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Semmit ne higgy el  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam Krisztinától  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Kellemes esti időtöltést  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Ez a jó az alvásban.  Paul David Tripp Április 25  S a dalok tanulsága  Idézetek a barátságról  Búzaszentelés  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Viharban csak az a fa marad ál...  A végzet az  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sokkal bölcsebb a természet,  Miért nem menti meg Jézus...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A hét szűk esztendő  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Föld napja április 22  Minden szülő a lényével nevel.  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Búzaszentelés  Az elfogadásnak...  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Életművészet  Minden szülő a lényével nevel.  Gaál Viktor gondolata  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  György napra  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Ma  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hormonegyensúly megteremtésére, menopauza időszakában, menopauza időszakát, lehető legjobbat, menopauza többek, csontritkulás kockázatait, antioxidáns vitamin, fogak egészségét, immunrendszer erősítésében, anyagcsere fenntartásában, vitamin egyébként, immunrendszer normál, depresszió kockázatait, vitamin segít, szervezet egészséges, folát nemcsak, hormonrendszer egyensúlyának, magas vérnyomás, vörösvértestek termelődésében, test gyógyulási, szövetek gyorsabb, csontritkulás megelőzésében, erősebb csontozat, immunrendszerünk, hormonegyensúly, immunrendszerre, szívbetegségek, fenntartásában, termelődésében, vörösvértestek, immunrendszert, hormonrendszer, megteremtésére, biztosíthatják, immunrendszer, megelőzésében, csontritkulás, szembenéznünk, felkészüljünk, kulcsszerepet, egészségünket, egyensúlyának, tápanyagokat, megőrzésében, immunerősítő, lágyszövetek, táplálékokat, rendszeresen, felgyorsítja, számíthatunk, erősítésében, időszakában, kockázatait, kiegészítőt, szakaszában, működésének, fogyasztunk, fenntartani, antioxidáns, bármennyire, élvezhetünk, fogyasszunk, amennyiben, tápanyagok, anyagcsere, vitaminban, táplálékot, életünknek, egészségét, depresszió, állapotára, helyzetből, egészséges, tünetekkel, vitaminnak, gyógyulási, kiemelkedő, hangulatot, folyamatát, megnöveli, vérnyomás, csökkenti, menopauza, kihoznunk, ódzkodunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6761
  • e Hét: 31652
  • e Hónap: 63138
  • e Év: 267839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.